Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Pane Bartoši bohužel, nic z toho co pan Robejšek říkal jste nepochopil a to, že se stále otíráte o V. Klause jen dokazuje s jakým zaujetím vaše mysl utkvěla ve formě zakuklené larvy ze kterých dorůstají nebezpečné seskupení, kterými byli fašisté a komunisté. Vaše postavení se do role konkurencí vizí, postřehů a myšlení V. Klause, pana Robejška či pana Bělohradského je velmi úsměvné.

2 0
možnosti
PS

Člověčí, jestli tomu opravdu věříte nebo jste jenom tak zdatný agitátor netuším, ale už jenom ta představa evropského superstátu je děsivá. Je to jako zapsat se dobrovolně do otroctví , odevzdat svůj majetek a svobodu a radovat se , že nás nový pán přece nikomu neprodá. Vize takového unifikovaného světa je nesmysl. Naopak menší celky jsou více životaschopné, pružně se při způsobující změnám a svojí osobitostí i konkurenceschopné. Představa, že komise v Bruselu rozhodne postavit v blízkosti mého města chemičku, přestěhovat obyvatele Konga na vedlejší sídliště nebo zrušit fyzické peníze a implantovat každému čip pro zjednodušení evidence pohybu je šílená. Evropská armáda zasahující proti vlastním nespokojeným lidem, zahraniční politika kterou si představuje několik nevolených jedinců. Hrůza. Raději budu vlastenec, nacionalista, xenofob nebo nevím co ještě, ale budu žít ve své krásné zemi, svobodně a v demokracii, kde každý politik je volený a odvolatelný . V zemi, kterou jsme zbavili bolševika a nechceme novou diktaturu neomarxistů!

5 1
možnosti
ZH

Nojo, tohle všechno se děje v USA? Tam Washington nařizuje, kde bude stát chemička? Nebo jste si jen vymyslel ty hrůzy, aby jsme se bali. ;-D

2 1
možnosti
ZH

No, já vidím největší problém v tom, že v Bruselu pracujou na rozbití EU od rána do večera. Oni budou klidně pracovat i na vytvoření federace, záleží jen ne tom. Co momentálně prosazují lobyisté. Je to tam jen banda křiváků, kterým jsou lidi všech národnosti u zadku a pár grošů nás prodaj tomu, kdo víc nabídne. Prosazování a hlavně způsob vyjednávání TTIP je toho jasným důkazem. :-/

4 0
možnosti
AL

Soudruh Dalibor Bartoš jaksi zapomíná, že za posledních 70 let vznikaly v Evropě války a nebezpečí válečných konfliktů pouze z důvodů, že jednotlivé národy byly násiím začleněny do nadnárodních bloků. Nespokojenst těchto národů nakonec vedla k výbuchu násilí, případně k násilí hegemona vůči podrobeným národům.

Ruská intervence proti Maďarsku

Intervence vojsk Varšavské smouvy proti ČSSR.

Války v Jugoslávii

Války Rusko/Čečna

.

V blízké budoucnosti nás zřejmě budou čekat konfikty typu:

ČR - EU, ČR - Německo, Maďarsko - EU, Visegrád - EU, Visegrád - Německo.

5 0
možnosti
ZH

A soudruh Lopatka zase zapomíná, že to co napsal se týkalo jen té nedemokratické části Evropy. Té časti, která by se spojit sice chtěla, ale nesměla.

1 0
možnosti
LC

Jediná možnost omezit mezistátní násilí, mezistátní války, jen malé skupiny spojovat do velikých skupin. Jako se to povedlo v USA, tam proti sobě jednotlivé státy nebojují.

Zdroj: http://daliborbartos.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=581737

Ano, jednotlivé státy USA mezi sebou nebojují, protože všechny společně bojují pod vlajkou USA proti jiným zemím. Takže mezistátní války rozhodně neustaly, pouze probíhají pod vlajkou vyššího celku.

1 1
možnosti
AK

To by ale nejdrive museli Cesi prestat byt nacionalisti a zacit respektovat Moravu:))) Do te doby...

0 2
možnosti
Foto

Nevím, jestli zrovna systém jedné jediné federální daně pro všechny státy by byl při odlišnosti úrovní exportně a importně laděných ekonomik dobrý. V USA je sice federální daň, ale pak je tam celá řada dalších daní, co stát to jiný daňový systém. Nelze nezdůraznit ani výrazný problém eurozóny, jenž nebyl od krize v roce 2008 vyřešen, politika "austerity" uvrhla jižní země do velkých problémů, často aby netratily německé a další banky. EU se snad ale nerozpadne, to jsou černé scénáře. Když ale vidím integrační aktivitu zemí paktu ASEAN, jež plánují další ekonomickou zónu společně s Čínou a Indií, mám pocit, že jsme zaspali dobu. Izolacionismem my malé zemičky, jež nemáme komplexní průmysl a infrastrukturu nevyhrajeme nic. Jen pár lidičkám bude dobře na dušičce, když se to celé rozpadne. Potřebujeme kooperovat, ale vyrábět produkty s vysokou HDP, anebo investovat do vědy a vývoje. I UK se, poté, co padá myšlenka jednotného trhu s EU činí a Mayová lítá, kde může, aby si zajistila mezinárodní spolupráci.

1 0
možnosti
Foto

Představa o rozumných, moudrých a vstřícně komunikujících jedincích je lety ověřená utopie.

4 0
možnosti
SS

Ale neomarxiste jako s. Bartos to budou skouset furt - at to stoji co to stoji (hlavne za cizi penize a obeti druhych).

1 0
možnosti
PA

P50e22t63r 53A83g86u85l73á80r

25. 1. 2017 22:05

Máte to marné. Nastupující generaci nezajímá co se píše v novinách. Tu zajímá co je na fejsu a podobných sítích. A protože internet stírá hranice, vaše starost je zbytečná. Jakmile jim fejs zavelí, zaútočí. A bude jim jedno na koho. Na mámu, na souseda, na ufona. Ale je tu jeden háček. Jde o prachy. Když se podíváte na HDP USA a EU, je přibližně srovnatelné. Ti co drží prst na tepu EU nebudou chtít přijít o moc a peníze spojené s takovým číslem. Přeci jen banka s rozpočtem ECB, to už je něco, za to už stojí válčit. Takže nebezpečí nám nehrozí ze strany nacionalismu a patriotismu ovcí, ale jeho (opakovaného) zneužití mocnými.

0 0
možnosti

P46e71t67r 83Č85e59j12k88a

25. 1. 2017 21:56

Já vycházím z úplně opačné strany - totiž z toho, že stát se buduje odspoda (tzn. od rodiny, k domu, čtvrti, obci, městu, kraji, větší oblasti, státu.... a že rozhodování je tím efektivnější pro občany, čím probíhá níže) - a na určité úrovni narazíte na takovou míru odlišností (respektive tak málo spojujících rysů) a na tak malý průnik společných zájmů (či hůře tak velký rozpor zájmů), že spojení pod jeden celek zkrátka nemůže být funkční.

Neustále budu opakovat, že zásadní chybou současné EU je přílišná šíře a hloubka. Šíře v tom, že se pod nadnárodní celek "spojují" příliš heterogenní země (čistě z ekonomického pohledu HDP na hlavu ve státech jako Lucembursko vs. Rumunsko); a hloubka v tom smyslu, že se zájmové rozdíly jednotlivých zemí přebíjejí z pozice silnějšího / mocnějšího / většího. Z toho prvého zmíněného (té ekonomické roztříštěnosti) vyplývá fakt, že společnosti si v podstatě nerozumí, protože zatímco někde s odpuštěním řeší, kde co vzít do huby a jestli se seženou prachy na kanalizaci či vodovod někde na vesnici, tak jinde mají úplně jiné problémy - pobavila mě ta berlínská radnice s unisex záchodkama na veřejných místech.... Jak dva úplně odlišné světy spojíte do jednoho? Mno a pak pokud rozhodování v takhle roztříštěném soustátí má být efektivní, tak musíte rozhodovat někomu proti jeho vůli a proti jeho zájmům - a když to budete dělat dostatečně dlouho a nebudete mu naslouchat, tak buď z toho spolku odejde (viz Británie) a nebo vám ten spolek zevnitř bude rozkližovat.... Nechci tady nijak strašit, ale z mého pohledu platí, že zatímco vy říkáte, že EU je záruka míru, tak já říkám, že současná EU v nynější podobě zvyšuje riziko nestability a konfliktů a to z jednoho prostého důvodu - když v rámci toho nadstátního útvaru odlišnosti zájmů ignorujete, či jdete proti nim, tak ony zkrátka nezmizí... Jenom je možná dočasně přehlušíte a později vyplavou v ještě větším a "vyhnilém" stavu (přičemž za projev této vyhnilosti si představte pravicové extrémisty).

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS