Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Já mám s knihou pana Babiše problém - jsem už moc starý.

Kdyby mi bylo 20 nebo 30, byl bych nadšený, sháněl bych se po přihlášce do ANO, vylepoval bych předvolební plakáty a říkal bych: „To je to, co chci! To bude úžasné, až to dokážeme zrealizovat“

Jenže mi je 54 a v duchu si říkám: „To je tak příliš krásné a dokonalé, že to nemůže být pravda. Je to jen další, profesionály vytvořený marketingový plán, jak oblbnout voliče a dostat se k moci. Už jsem to zažil tolikrát, že už tomu nevěřím.“

No, jak říkám, jsem už moc starý ;-)

1 0
možnosti
VV

Nezbyva mi pane Bartosi nez s vami souhlasit a prideluji karmu. Kniha je opravdu velmi dobre napsana. Daloby se rici ze Andrej Babis je bud velmi chytry clovek, nebo ma vyborne poradce. Nevylucuji obe moznosti, protoze v osobnim nepolitickem rozhovoru na mne pan Babis udelal ten nejlepsi dojem.

0 0
možnosti
Foto

Docela souhlasím, protože jsem tu knihu četl a většina jeho myšlenek je prosaditelná ku prospěchu všech našich občanů.

Z politiků, kteří byli v současné vládě, si Babiš určitě vedl nejlépe. Proto byl zlikvidovanými těmi neschopnými. Nejsmutnější je, že byl de facto zlikvidovaný Kalouskem, kterého Sobotka poslouchal na slovo.

V případě ČSSD jsem měl pocit, že prosazují politiku TOP09 a ne politiku ČSSD.

0 0
možnosti
Foto

Přečet jsem si zatím kapitolu věnující se vzdělávání. Hezky napsané, ale porovnejme to s Babišovými aktivitami v politice. Sebekrásnější vize je k ničemu bez snahy ji prosadit. Babiš je v politice 4 roky přímo a hodně dlouho ovlivňuje politiku nepřímo. Dosud jsem nezaregistroval ani náznak, že by nějak chtěl svou vizi prosadit do praxe. Ale je fakt že některým lidem jeho krasořečnění imponuje natolik, že jsou schopni zapomenout na realitu. U lidí nevzdělaných a hloupých mě to nepřekvapuje, u lidí s VŠ tituly ano.

6 0
možnosti
Foto

Nesmíme zapomenout, že Babiš nebyl premiérem, ale ministrem financí s omezenými vládnoucími pravomocemi. Finance vedl z dosavadních ministrů financí zatím nejlépe.

Na to, aby mohl uskutečnit svoje vize, tak by ve vládě nesměll mít strany jako lidovci, které zajímaly pouze církevní restituce v co největším rozsahu a nemastná, neslaná ČSSD, kde premiér Sobotka prosazoval zájmy TOP09 a ne svých voličů, natož Babišovy vize.

1 0
možnosti
Foto

Že je potřeba odměňovat kvalitu a nikoliv kvantitu, to chápe i nevzdělanec jako já. Zatím jde náš školský systém přesně opačným směrem. Jak si o tom sní Babiš jsme se od vás nedozvěděli. Jen obvyklé plky. Slovy Járy Cimrmana "to každý ví, to ani nemusel psát". ;-)

2 0
možnosti
ZH

Babiš za dobu svého působení v politice jasně prokázal, že mu vůbec nejde o to, abychom se měli lépe my, ale aby se měl lépe on sám. Sliby o podpoře podnikání nesplnil, ale pohřbil je dalšími zbytečnými restrikcemi pro podnikatele. Pouze zlepšil (nebo se pokoušel zlepšit, ne vše mu prošlo) podmínky pro své vlastní podnikání.

S touto znalostí je nutné se dívat na všechny jeho sliby a sny. V podstatě se jedná o lži, na kterých chce utáhnout zaslepené troubelíny.

7 0
možnosti
Foto

Pane Bartoši podstatné je i to kdo ty vize říká a nakolk jsou realné a nakolk jen nesmyslné plácání.

Pokud nějaké vize dává Babiš, který je schopen měnit názor i vícekrát denně pak se není co divit, že se tomu lidé vysmívají.

14 0
možnosti
DB

otázkou je jaké názory kdo mění rychle a jaké někdo není schopen změnit nikdy.....

0 0
možnosti
JK

Problém knihy je už v jejím názvu. Babiš se nám předem sichruje, aby následně mohl s úsměvem říct: "Lžete, že jsem něco sliboval, to jsou Kalouskovi manipulace. Kniha byla jenom vize ze sna, nic jsem vám nesliboval, skutečnost je prostě jiná!!!"

Náplň jsou skutečně jen sny, které také jen sny zůstanou. Nevím na jaký čtecí přístroj je Babiš ve spánku připojen, ale asi se inspiroval filmem "Kdo chce zabít Jesii?". Tam ale padouchové zůstali ve snovém světě, takže mu přeji aby se taky potýkal se svými sny přímo ve své hlavě a Česko nechal na pokoji.

Pokud se masochisti hodlají stát roboty v jeho firmě, prosím mají mnoho příležitostí. Proč ale do toho tahají nás a podporují vznik státofirmy, asi jsou to také sadisté a dělá jim dobře trápit ostatní.

12 0
možnosti
DB

problém je že skutečně vy nemáte asi vůbec vize.........a nevíte tedy o čem je vlastně řeč.........vize není prováděcí plán, jen první rozhovor s architektem, který té vizi dá nějakou podobu, kterou pak musí dopodrobna rozpracovat statik a stavař do prováděcích plánů...........

co je vaše profese a vzdělání?

0 0
možnosti
Foto

Kdybychom se zeptali, kolik ze svých vizí realizoval, nebo se aspoň snažil protlačit, v tomto volebním období, tak dojdeme k tristním výsledkům. Příkladem budiž třeba dálniční síť, spravovaná ministerstvem dopravy pod vedením ANO. Letos se do nově postavených úseků započítává i rekonstruovaná D1 aby to nevypadalo tak nicotně, a to už je trapnost vrcholná. Takže ta kniha není opět nic jiného než snůška předvolebních slibů, když koblihy se už okoukaly. Je jen s podivem kolik lidí mu to žere.

12 3
možnosti
DB

no protlačil asi po třiceti letech dokončení dálnice do Drážďan........proč jste za to zdržení nekritizoval ty vlády před ním..jako KLAUSOVU...např?

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych říci: "Pane Bartoši, při vašem vzdělání..?!"

12 0
možnosti
Foto

Také jsem četl onu knihu, byť jsem ji nedočetl do konce. Dostal jsem ji e-mailem ve formátu pdf. Uvádím z knihy dva citáty týkající se důchodového zabezpečení.

"Vrátím se alek otázce 64leté penzistky. Jaké vlastně budou důchody?

A kdy? 80 % minimum je zatím nereálných, ale troufl bych si na průměrný důchod 70 % průměrné mzdy. Ne hned, ale taky ne až za dvacet let."

"A v kolika půjdeme do důchodu? Celé to spočítáme tak, aby si člověk užil penze asi čtvrtinu svého života."

Abychom si užívali čtvrtinu života v důchodu, museli bychom dnes do něho odcházet ještě před dosažením věku 60 let. ČSSD se dnes chlubí tím, že zastropovala věk odchodu do důchodu na 65 let. Babiš je ovšem jiný pašák. Ten nám slíbí, že budeme odcházet do důchodu ještě dříve než dnes (samozřejmě, pokud budeme chtít) a přitom bude průměrný důchod dosahovat 70% průměrné mzdy. Oni to prostě spočítají tak, aby to bylo. No, neberte to! ANO, bude líp.

A takovýchto podobných slibů je celá kniha. Takovou skvělou budoucnost si prostě nesmíme nechat ujít, a proto budeme volit Babiše.

14 0
možnosti
DB

Uvědomte si, že všechny tyto verze jsou jen ekonomické modely.....a nikdy nezobrazují všechno..........a kdyby měl BABIŠ všechny vlivy popsat,které se kumulují kolem důchodů, musel by napsat několik knih jen na téma důchod.

A budete se divit ono to tak nějak bude...jen cesta k tomuto stavu bude poměrně náročná..........bude nutné totálně překopat systém financování důchodů.......ale postupně, protože z pátku na pondělí by to nikdo nedokázal...........prostě onen průběžný systém se bude muset časem odstavovat a do žoku s penězi na důchody se bude muset vymyslet nový penězovod směrem dovnitř............a z tohoto žoku se pak budou vyplácet důchody a má to hodně společného se ZÁKLADNÍM PŘÍJMEM..Basic Income........

1 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS