Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Souhlasím s vámi, že v časech prosperity jsou státní investice zbytečné, ba až nežádoucí. Rovněž je pravda, že Babiš investice omezil. Nebudu teď rozebírat důvody, proč se tak stalo.

Je zde však i druhá strana mince, která říká, že neproinvestované peníze by se měly ušetřit a použít na investice v období krize. To však Babiš se svými schodkovými rozpočty rozhodně neučinil. Žádné úspory po něm nezbývají.

Takže shrnutí:

Kalousek pouze blbě kecá, avšak Babiš nás svými činy dost poškodil

4 0
možnosti
PB

P63e45t53r 90B78u92r95i13a68n

5. 10. 2017 13:04

?? A kdy by měl tedy stát investovat do projektů, do kterých stejně bude muset, když ne v čase kdy na to má?

1 0
možnosti
Foto

Kdyby vláda utrácela pomohla by tím zejména stavebnictví. Za této vlády se například postavilo nejméně km dálnic v historii státu. Zmařila dostavbu elektrárny Temelín. Tím nám v budoucnu hrozí, že budeme elkřinu draho dovážet.Na hospodaření vlády je však ze všeho nejhorší omezování, nebo snad záměrné ignorování investic. Míra investování vlády značně pokulhává za soukromým sektorem. Vloni Sobotkova vláda investovala o desítky miliard méně, než bylo obvyklé za vlády Nečasovy. Jenže letos je to dokonce ještě mnohem horší než vloni. Meziroční propad o 26 %. Škrcením investic vláda ekonomice rozhodně nepomáhá, protože o to více utrácí. Zároveň se tím ukazuje, že vůbec nemyslí na budoucnost.RvRv

4 0
možnosti
Foto

Milý autore, jste neuvěřitelný "expert". ;-D

V blogu jednoznačně píšete, že státní investice nemají smysl, protože by to neměl kdo "zprodukovat", abyste v debatě toto bagatelizoval na pokles v řádu procent.

V blogu děláte z občanů ekonomické analfabety s odkazem na keynesův model v souvislosti s nabídkou a poptávkou (investic státu), čím se sám odhalujete jako ekonomický analfabet, protože Keynesův model se týká peněz, bohatství a "utrácení". Vy jste zřejmě měl na mysli model agregátní nabídky a poptávky, tedy model IS-LM, jehož autorem však není Keynes, on jej jen souhrnně publikoval.

Nejsme národ úplných blbců, jak se občas z výšin své "moudrosti" prezentujete.

Obávám se, že téměř vždy dáváte čtenářům šanci, aby se nechvalného dojmu dobrali nad vašimi texty.

7 0
možnosti
Foto

Na které straně Keynesovy knihy je to takto naformulováno. I kdyby Keynes použil toliko Vaší terminologie, tak populárně to lze říci, jak to uvedl autor: je správné v zásadě omezovat státní investice v době konjuktury.

0 0
možnosti
PK

Prý islamisté zajali pana K a žádají o padesát tisíc EUR, nebo ho do zítřka propustí....tak nevim jak to se slavným retorem bude..:-)

0 1
možnosti
MB

p. Bartoš, obávám se, že svému trvrzení věříte a projevujete se jako kdysi slavný Josífek Goebelsů ! Čas plyne - opět promarněn ! 80% exportu jde na EU - rosteme, Vládě navzdory. (Jak dlouho, ještě ?). Máme trvale, zaostalou infrasturu, je tedy i nadále. Neuvěřitelné jevy - Máme prachy - nestaví se ... Digitalizace se nekoná - úředníci rostou. Srovnání s Litvou - absolutně nejsme schopni obstát, jedeme postaru, mega byro - objev pojmu sdílené ekonomiky ! Další 4 roky jsou v dupě ! :-)

9 0
možnosti
RC

Takze protoze je konjunktura, tak zastavime stavbu a rekonstrukce dalnic? Zastavime investice do vyzkumu?

8 0
možnosti
DB

myslím, že jste asi nepochopil.....také nepřestanete dýchat..jen se musí investovat o něco méně....ale přesně tak to je.......někdy stačí snížení i jen o jedno procento, někdy je nutné snížit o tři nebo o pět procent............

ale to není podstata věci..podstata věci mého článku je, že Kalousek a jeho spolubojovníci lžou národu...a národ si nevšimne..........

2 2
možnosti
Foto

Jsem ekonom,;-D;-D;-D Tak to rozhodně ne !!!RvRvRv

3 2
možnosti
DB

vynikající komentář k věci...dokázal byste lepší nebo je to vše?

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS