Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi ve 3.ročníku na výšce za bolševika byl předmět Politická filozofie. Říkali jsme tomu politika, každý ročník obsahoval nějakou součást marxismu. Pan Čermák má pravdu, moderní politika jsou dnes Gender studies. Tato zhoubná ideologie je prosazována v celé civilizaci. Možná nejnovějším krokem této protilidské politiky je Istambulská úmluva proti násilí na ženách. V ní je zakonponovaná celá gender, až po zavedení nadstátní policie, která má silou prosazovat tuto novou povinnou ideologii.

Pane Bartoš, buď to nevíte nebo za to lobujete, ale Vaše slova zapírající neomarxismus jsou podivná. Cíle, základy a způsob prosazení této ideologie jsou přece docela snadno dohledatelné. Již dnešní stav splňuje dva hlavní znaky totalitní ideologie: "Nárok na relativně všestranné ovládání soukromí občanů a nárok na relativně celoplošné ovládnutí společnosti. Dnes si musíte na veřejnosti myslet něco nařízeného, veřejné pochybování o vyhlášených otázkách je mnohdy i trestné. Vítejte v západní civilizaci =

= nové tyranii pokrokářství!

0 0
možnosti

Genderová věda zcela určitě musela dojít k závěru, že muží a ženy jsou v mnoha ohledech rozdílní, což je i laikům velmi dobře známé.

Paradoxně se ale politicky prosazuje spíše pravý opak - za každou cenu je učinit stejnými!

6 0
možnosti

Pan Čermák by hlavně spolu s panem Stratilem potřebovali novou rubriku, aby nemuseli své blogy dávat do té "vědecké". :-)

4 0
možnosti
Foto

A já zrovna budu své články dávat do té vědecké rubriky. To protože chci, aby se lidé nad mými badatelskými hypotézami zamysleli. Je mi sice jedno jak (ať už kladně nebo záporně), ale aby se alespoň zamysleli.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji za propagaci mého článku. I díky vám mu karma vesele roste. Mimochodem ta univerzita v Yale, není to náhodou ta, co je proslavena svým tajným spolkem Skull and Bones? Tedy spolkem jakých si iluminátů a tedy i rádoby vládců? Myslím, že ano. Tak pak se není ničemu divit.

2 1
možnosti

Ono to s tou propagací vašeho článku nebude tak horké, kdyby byl dostatečně zajímavý, tak se bude držet více v popředí, jak se tak dívám, tak nepatří mezi nejčtenější;-Da proč reagujete na ostatní blogy, když sám nemáte diskusi, to vám to není hloupé?

4 0
možnosti
Foto

Genderově orientované učební osnovy nemohou dostát vědeckým nárokům. Feministické genderové studie učí, že vztahy mezi pohlavími nejsou ani dané přírodou, ani neměnné, ale sociálně a kulturně podmíněné. Gender je, řečeno terminologií společenských věd, sociálním konstruktem. To znamená, že společnost vytvořila soubor očekávání a norem, které jsou jiné pro muže a jiné pro ženy a podle kterých se očekává, že se jednotlivé „gendery“ budou chovat. Jedním slovem lze společenská očekávání označit jako konvenci. Jestliže jedinec společenskou roli svým chováním nenaplňuje, je nenormální, porušuje konvence a tím pádem bývá většinou považován za devianta. Genderové stereotypy jsou zjednodušující představy a popisy „skutečné ženy“ a „skutečného muže“. Tyto stereotypy jsou založeny na předpokladu, že osoba nemá žádné charakteristiky opačného pohlaví, tzn. je ryze mužská/ženská. Osoby, které nejsou považovány za konformní s touto představou, jsou často stigmatizovány.RvRvRv

4 1
možnosti

Okdud máte tyto mylné citáty?

1 2
možnosti

Jo gender, to je panečku věda. Doporučuji se mrknout na skladbu předmětů, každý nechť si udělá obrázek sám:

https://www.muni.cz/bakalarske-a-magisterske-obory/6087-genderova-studia#predmety

Namátkou: Metody prosazování genderové rovnosti

A pak že má naše školství trpí nedostatkem financí. Absolventi takového studia se můžou uplatnit max. v neziskovce, politice či mekáči.

11 0
možnosti

řekněme to tak..........před 150 lety také fyzikové moc o elektřině a o kosmické čočce nevěděli..........a tehdy to nikomu nevadilo...........každá věda má svou dobu kdy se žene za svým poznáním....

ostatně je to tak i u ekonomie, ale i u dějepisu..kde jak známo dějiny píše vítěz.........anebo se ze zločince udělá hrdina...........a lid tomu pak věří protože je to učí už na základce...........

je rozdíl mezi tím co již věda dokázala a tím co ještě nedokázala a zkouší to dokázat..........

ostatně tento proces poznání byl i v medicíně.........vemte jako příklad jen mytí rukou na rakouské porodnici když medici chodily z patologie k porodům a ženy umíraly.............

to vše je jen a jen proces získávání informací a na jeho cestě je spousty omylů a chyb.........a v případě rodiček .....to byly i spousty mrtvých žen..........

0 4
možnosti

Dokončení: Politici, média a zástupci řady neziskových organizací selhávají jako první.

0 0
možnosti

Vědecky lze zkoumat téměř cokoli, jistě sem patří i problematika "gender", tedy společenských významů pohlavní identity.

Je však třeba si uvědomit, že tento mezioborový kompilát různých humanistických zaměření je v realitě zakotven vždy relativně a vždy je vztažen ke kultuře, v jejímž rámci jsou postuláty genderových studií vyslovovány.

Tou kulturou může být celá euroamerická civilizace, západní Evropa, může jí však být také jen nízký počet lidí, kteří se studiem a výzkumem těchto věcí zabývají třeba na fakultě v Praze.

A zde právě narážíme na problém, nikoli neznámý z jiných vědeckých disciplín, především společenských věd: Jejich závěry bývají velmi často konstrukty, jen přibližně definované a jen omezeně platné.

Tak například všichni se shodnou na tom, kolik je 1+1, zdaleka ne všichni se však shodnou na tom, co je "genderová diskriminace", kde, jak a zda vůbec se projevuje.

Zatímco matematice nikdo neupře právo tvrdit, že 1+1=2, protože se jedná o základní a nezměnitelný princip, na kterém náš svět existuje, tak výzkumníci genderu žádné takové právo nemají. Nemají žádné právo vnucovat jiným svoje závěry, poněvadž ty obsahují relativní postuláty a dotýkají se individuálního vnímání morálky, etiky, sexuality a tak dále.

Taktéž člověk, který tvrdí, že bez něčeho jako jsou "gender studies" bychom se klidně obešli, patrně nesklidí všeobecný posměch jako někdo, kdo by tvrdil, že bychom se obešli bez matematiky, tedy oboru stojícího samotného o sobě či třeba medicíny, jako oboru využívající poznatků oborů jiných, především biologie.

Problém tedy nastává buď tehdy, když nějaká osoba zabývající se genderem vezme svá přesvědčení tak vážně, že je ostatním vnucuje, nebo tak učiní účelově osoba jiná, která sama žádný takový výzkum nečiní.

Relativní a nevymahatelné výsledky vědeckých oborů jako jsou "gender studies" prostě vytvářejí značný tlak na morální integritu těch, kteří se tímto zabývají. A ten tlak málokdo se ctí ustojí. Politici, média a zástupci řady neziskových

6 0
možnosti

vědy humanitní mají svou absolutistickou podstatu...tedy u genderu rozdíl mezi mozkem muže a ženy.........a ano to se pak projevuje i společensky a různě protože různé lidské skupiny se vyvíjejí různě..........v různé době.....a to bere věda vždy v potaz...jen bulváru to je jedno, protože hledá jen senzace......

Ale gender lze celkem dobře uplatnit i na zvířata a jistě sám uznáte že existují stejné projevy samic lvů a ptáčků a právě tak existují mezi jejich reakcemi i rozdíly........ale to věda bere v potaz........hledá jak shodné rysy tak i rozdíly a hledá proč existují shody a proč rozdíly.........a co je na tom podle vás špatně.??

Krom toho jak Američtí i evropští vědci se zabývají genderem i u takových kmenů jako je Piraha.

0 3
možnosti

Svého času byly podle soudruhů pavědami i kybernetika a genetika. :-)

1 1
možnosti

a o něco dříve i psychologie a sociologie..............

0 1
možnosti

J44a54n 92R84á12ž

23. 4. 2018 14:20

Když se ještě dnes považuje ekonomie za vědu, mohou být gender studia i ve formě, jakou se vyučují na českých universitách považována za vědecký obor.

Jestli se opravdu jedná o vědu, když oba tyto "vědní" obory pracují v prostředí stejných ideologicky podbarvených domněnek, tak proto ovšem neexistuje věrohodný důkaz.

2 0
možnosti

ekonomika funguje reálně několik tisíc let.........a jen několik málo set let se o tom píše z vědeckého pohledu tedy z pohledu vědy ekonomické........a skutečnost, že poznatky ekonomie jsou někým zneužívány pro jejich osobní potřeby.........neznamená, že ekonomie není věda..a přesně to samé platí i o genderu........

Skutečnost, že se vám to z nějakého důvodu nelíbí nic neřeší.........a je jen irelevantní..........

pokud chcete debatovat uveďte důkazy a rozveďte proč to tak je.......

Ekonomie je a byla vědou jak za komunizmu a tak i za kapitalizmu...tedy v rozdílných ideologiích.........

A ano i ekonomie je zneužívána pro potřeby vládnoucí třídy.ale to není podstatou ekonomie............to je jen její zneužití.........

V západních učebnicích ekonomie velmi těžko najdete pojednání o PODSTATĚ PENĚZ..ale spousty řečí o FUNKCÍCH PENĚZ.....čímž se zamlží podstata peněz..........a i tohle je zneužití ekonomie jako vědy pro účely vládnoucí třídy v kapitalizmu.........

A těch důkazů na to , že ekonomie je věda a že i gender je věda...těch důkazů je spousta..jen si je najít a načíst....a pochopit.........

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS